Salt del Mir (Sant Quirze i Santa Maria de Besora)

IMG_8442_8445_G15crxx Aquesta vegada, la trobada al Pabelló Olímpic no ha sigut alegre i desenfadada com és sempre. Ens sap molt greu i estem afectats pel trangul que està passant la filla del Ninou i tota la seva família. Avui el Josep no ha vingut a la sortida perquè la Làia encara no té l´alta de l´hospital però tot ha d´anar bé. Només faltaria!. Després, per sort, i com ha de ser, ha tornat l´alegria i el bon homor en el “grupu”, que sempre, s´encomana a les sortides.
Quan arribem a Sant Quirze aparquem a la mateixa plaça i entrem a esmorzar a l’Esport . Un lloc ben típic i antic en el qual hi esmorzem força bé però no són ni van massa polits. Després d´esmorzar i d´haver encarregat el dinar a casa de La Càndida que està al costat mateix d´on hem esmorzat i la senyora ens ha dit que fent la volta en bicicleta que volem fer bufarem tant que, a la nit, deixarem a les dones ben tranquiles. No es talla un pel la senyora!. Tot just sortim del poble ja agafem una bona pujada amb unes bones rampes. Pista entre boscos d´alzinars i roures fins que arribem a dalt d´una cinglera molt panoràmica cap al Montseny, Sant Quirze, Els Munts, la serra dels Bufadors, Bellmunt, Puigsacalm, Milany, Pirineu Oriental (Puigmal, Tossa d´Alp, Moixeró, Pedraforca, Ensija, Rasos de Peguera…). Seguim endavant i quan passem pel costat del castell ens hi enfilem a peu. Està situat dalt d´un turó molt panoràmic tant o més que dalt la cinglera que ens hem enfilat abans. Hi estan fent excavacions però semblen parades. A sota tenim el poble de Santa Maria de Basora. Tornem a on hem deixat les bicicletes i seguim fins el poble de Santa Maria per tornar a fer una pujadeta a través d´una fageda ben bonica. Baixem, tot seguit, cap al salt del Mir que és un racó ben espectacular tot i que hi baixa poca aigua degut a la sequera i continuem cap a Sant Quirze bo i creuant diverses vegades la bonica riera de Torelló fins que arribem, altra vegada, a Sant Quirze. Dinem molt bé a Casa de La Càndida. La Lola, que és la senyora que porta el negoci, té moltes més taules i pelica que el Paton que ja és dir.

(Josep Bolart, Paco Bolsa, Xavi Vives, Juanma Fresnillo, Andreu Martínez, Miquel Castellsagué, Xavi Castellsagué, Carles Castellsagué, Toni Arasa, Siqui, Joan Pocurull, Patón Ferrer i Joan Mundet).

ruta wikiloc

VÍDEO

àlbum fotos

One Comment:

  1. Josep Lluís Ninou

    jo me la vaig perdre……

Deixa un comentari