Abella de la Conca/Cellers. Pallars Jussà.

IMG_20160507_161813

VOLTES EN BICICLETA PELS VOLTANTS D´ISONA I DE CELLERS    -7 i 8 de maig del 2016-

 

1)´A prop d´Isona-Siall-Fageda d´Isona-coll d´Espina-Fageda de la Rua-Sant Antoni de la Rua-Fageda de La Rua-coll d´Espina-coll de Faidella-Boixols-Collada de la serra del Pi-Forat d´Abella-Abella de Conca-a prop d´isona.

 

El Joan Calllejón ha portat furgoneta nova i més grossa. Ara hi cabran més bé les bicicletes. Els companys agraïm el gest del Joan. Sortim del Palau Olímpic , com sempre, i anem fins a Isona on parem a esmorzar a “El Cafè Modern”. Hi estem bé i en un bon ambient. Quan acabem anem en cotxe fins el punt de sortida. Tal com diu l´autor de la ressenya:

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?=6672639.

De fet és on millor s´explica el recorregut.  “Magnífic recorregut en BTT per la conca Dellà, per les serres calcàries que separen el sud del Pallars Jussà de l´Alt Urgell, un paisatge singular i espectacular, de forta personalitat, amb llargues cingleres, agulles i espadats que sobresurten de les mates de bosc i dels conreus. La visita al llogarret abandonat de La Rua és impagable”.

El punt de sortida és l´encreuament de la carretera L-511, que va d´Isona a coll de Nargó, just en el punt quilomètric 3´25, allà on, en direcció nord, neix la pista esfaltada cap a Abella de La Conca. Aparquem el cotxe al costat d´una casa de pagés i comencem a pedalar primer per la carretera que puja a Coll de Nargó però, ben aviat, on hi ha uns retols que diuen: Siall-Isona. Baixem, caminant, per un caminet força dret que baixa cap a la torrentera. Quan tot just hem començat a caminar en Joan Pocurull trepitja malament una pedra que es mou i cau al terra. No és fa res greu però una bona patacada a l´espatlla i també al genoll. L´ajudem a aixecar-se i continuem fins que arribem a una pista i al poblet de Siall el qual diria que està gairebé abandonat. L´indret és bonic i solitari. Seguim camí i travessem un indret en el qual hi ha una fageda residual. Una altra abans d´arribar al curiós poble abandonat de La Rua dalt d´un espectacular cingle i el bell mig d´un paratge fantàstic també envoltat de cingleres, boscos, etc. i amb una panoràmica fantàstica. Tornem al coll d´Espina i seguim la volta. Passem pel coll de Faidella i arribem al poble de Boixols pel qual hi passa la carretera que va d´Isona a Coll de Nargó. Ens reagrupem al poble al costat de l´esglèsia i al davant d´un font abundant (el Joan Pocurull i el Joan Callejón han fet una petita drecera) i seguim amunt cap a la collada de la Serra del Pi (algunes granges a prop) i seguim fins al també bonic i pintoresc poble d´Abella de Conca situat en un lloc molt bonic i solitari. Una estona més i arribem al punt de sortida des d´on agafem els cotxes i tot i que és tard (les 5h. de la tarda) ens fan dinar en el mateix Café Modern en el qual hem parat a esmorzar el matí. Després de dinar anem amb els cotxes fins a Cellers on hi ha l´hotel Terradets en el qual hem de dormir. Està al costat mateix de l´embassament de Tarradets i amb bones vistes. Quan hi arribem ja hi trobem a l´Andreu i a la Neus que han pujat a la tarda. Després de dutxar-nos i de reposar una mica anem, tots plegats, amb els cotxes fins al bonic i panoràmic poble de Llimiana per fer-hi una passejadeta mentre es va fent fosc. Tornem a l´hotel i, tot i haver dinat tard, sopem en el bufet de l´hotel. Ho tenim pagat!.

32 quilómetres

 

2) Hotel Terradets-Cellers-L´Alzina-Les Tosques-Estorn-Cellers-Hotel Terradets.

 

La previsió metereològica no és massa bona però tot i que està força núvol, de moment, no plou. Sortim en bicicleta de l´hotel mateix, després d´un bon esmorzar al bufet de l´hotel, Travessem Cellers i ens enfilem cap a llevant pel massís del Montsec d´Ares. Paisatges ferestecs i encinglerats i amb poques cases. Passem per l´Alzina, Les Tosques i l´Estorn. Una bona volta.

Fem un convinat de les voltes :

http: ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1295458      Http: ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?=id2977050.

Cap al final se´ns posa a plovisquejar i passem. No recordo massa coses més però es mira el wikiloc hi ha l´explicació de les rutes. Pels futboleros, cal dir que durant el viatge en cotxe vàrem sentir el Barça-Espanyol. El resultat va ser de 5 a 0 a favor del Barcelona.

34 quilòmetres

 

En bicicleta (Josep-Lluís Ninou, Josep Bolart, Paco Bolsa, Juanma Fresnillo, Xavi Vives, Joan Callejón, Joan Pocurull, Andreu Martínez i Joan Mundet)   Turistes: Paulina Montes, Immna Causa i la Neus de l´Andreu.

 

Es va morir la dona del Joan Castellsagué. Cunyada del Miquel i del Xavi per la qual cosa no van ser a la sortida. Una persona que va ser molt forta.

One Comment:

  1. Josep Anton Ferrer Illa

    Bona sortida

Deixa un comentari