Talamanca- Tines de la riera de Mura

IMG_20170311_124305

ROCAFORT-SOLELL DE PRUNERS-TALAMANCA-RIERA DE TALAMANCA-SANT ESTEVE DE VILARASA-RIERA DE MURA-ROCAFORT    

Un dia fabulós de primavera per anar en bicicleta per aquests solitaris i bonics indrets encara prou tranquils del Bages. Hi ha una antiga dita popular que diu: “Talamanca, Mura i Rocafort, tres pobles de mala mort”. Deu ser conseqüència de que devien quedar ben aïllats i lluny de pobles grans quan no hi havia carreteres ni res.

Val la pena fer aquesta volta per entre carenes, boscos, conreus i cases pairals, algunes ja força decadents, d´aquest sector bonic i interessant i que no queda pas  massa lluny de casa però que, de vegades, desconeixem. Només  algunes grans tines  que anem trobant pel camí, encara força ben conservades,  ens indiquen que hi havia hagut gran quantitat de vinya abans de la fil·loxera. Ara, de les vinyes, no en queda gairebé cap rastre i gairebé tot és bosc i conreus de cereals..

Arribem a Rocafort i anem a aparcar directament a sota del restaurant “El Racó del Bon Menjar” (veure zona restaurants que manté en Paton). Ens cal esperar una mica que ens serveixin l´esmorzar perquè tot just estan obrint però… molt bé. Sembla que són especialistes en cigrons. El BTTrans van venir-hi una vegada, fa molts anys, quan encara hi havia el Jordi Artiaga. Si no ho tinc mal entès va ser la seva penúltima sortida amb la colla.

Després d´esmorzar baixem les bicis de la furgoneta del  “Calle” i comencem la volta la qual transcorre sempre per pujadetes i baixadetes. Anem cap a Talamanca i donem un tomb pel bonic i ben arrengat  poble i continuem les pujadetes i baixadetes fins a tancar la volta fins a Rocafort pel costat de la riera de Mura.

Carreguem les bicicletes i dinem al mateix lloc “El Racó del Bon Menjar“. La mestressa es diu Montse.

 

(Josep-Lluís Ninou, Josep Bolart, Patón, Juanma Fresnillo, Joan Callejón, Miquel Castellsagué, Carles Castellsagué, Pep Vargas, Andreu Martínez, Paco Bolsa i Joan Mundet)

 

fotos

video

ruta wikiloc

Deixa un comentari