Taradell-El Brull

Taradell-ElBrull

TARADELL-SERRA DE VALLMITJANA-COLL DE SOBREVIA-SOBREVIA-MATAGALLS XIC-FONT POMARETA-MATAGALLS XIC-LES PLANES-EL BRULL-ERMITA DE SANT JOAN-FONTANELLES-BAGA DE GASALA-COLLET DE CANTALLOPS-CASTELL DE TARADELL-TARADELL.

 

   Quan arribem a Taradell, el Paton i jo, anem a buscar un lloc per esmorzar. Primer preguntem a un bar que jo ja sé però ens  diuen que no fan “esmorzars de forquilla” (en aquest bar hi vaig conèixer i parlar, una vegada ,a l´ex-jugador del C.F. Barcelona en Joan Segarra)Anem finalment a un altre que sí que en fan i en el qual també hi dinarem quanacabem la volta en bici. No recordo el nom del restaurant però el Paton ja ho té controlat en la seva guia de restaurants dels BTTerans.

Sortim de Taradell i ben aviat, pujarem per una carena amb una balla al mig per la qual cosa ens cal passar pel costat i pujar gairebé tota a peu. Passem per indrets ben bonics  i boscosos els quals no són massa freqüentats pels excursionistes a peu perquè estan lluny dels indrets més emblemàtics del Montseny però és una volta molt recomenable per passejar-hi en bicicleta per aquelles pistes. Passem també per la casa de Sobrevia. L´antiga masia queda en segon pla davant del gran casal modernista, obra de l´arquitecte Puig i Cadafalch, que hi ha construït al seu costat.

Quan arribem a Matagalls Xic, bo i seguint el trak, ens enfilem fins a la Font Pomareta lloc emblemàtic del Montseny en el qual, per allà a principis dels anys 60, uns socis de l´Agrupació Excursionista de Granollers hi van construïr la font en motiu dels Aplecs de Matagalls. Entre ells el pare del Miquel i del Xavi Castellsagué que, a la vegada,  també és fundador dels esmentats i populars aplecs de Matagalls.  Em sembla que el meu pare també havia participat en la construcció i arranjaments de la Font.

  Abans d´arribar al castell de Taradell el camí passa per entre unes formacions de roques i baumes ben curioses i boniques. El castell és força espectacular i des del qual es gaudeix d´una bona panoràmica.

Quan arribem a Taradell i als cotxes, el Miquel se n´adona que no porta la motxilla. Suspita que se l´ha descuidat a prop del castell i tot seguit i sense canviar-nos, anem, amb el cotxe de l´Andreu, l´Andreu, el Miquel i jo a veure si trobem el lloc en qüestió però l´Andreu té la bona pensada de que potser la motxilla s´ha quedat al Brull on hem parat a fer una cervesa. Hi troquem i per sort la tenen allà . Anem a buscar-la i tornem a dinar al mateix lloc en el qual hem esmorzat al matí.

Les notes sobre els inicis de la Font Pomareta que us adjunto amb l´escrit són del “Noticiario de Excursiones y acampadas” del butlletí  de l´Agrupació Excursionista de Granollers.    Número 76    Octubre-novembre de l´any 1960. No hi ha més coses de més endavant perquè va deixar de publicar-se el butlletí just a l´any 1960 i no es va tornar a publlicar fins a l´any 1974 aleshores ja en català.

 

Veure el TRAK de la ruta que ha enviat el Josep-Lluís.

 

(Josep-Lluís Ninou, Josep Bolart, Miquel Castellsagué, Joan Pocurull, Juanma Fresnillo, Paton Ferrer, Miquel Castellsagué, Paco Bolsa, Andreu Martínez i Joan Mundet)

El Xavi Vives estava pujant al Puigmal amb bicicleta.

 

Joan Mundet Bellavista

 

Vídeo

Fotos

Ruta

 

 

Deixa un comentari