Vall d’Ordesa

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_2fdd

 

VOLTES EN BICICLETA DE MUNTANYA i EXCURSIONS A PEU PELS VOLTANTS D´ASIN DE BROTO (PIRINEU D´OSCA)

(dies 6, 7, 8, 9, 10 i 11 de juliol de 2017)

 

La sortida d´estiu dels BTTerans sempre sol ser marxar un divendres i tornar un dilluns però, aquest any, els que ja estem jubilats totals o bé parcials i també un càrrrec directiu que “s´ho pot muntar”, vàrem marxar el dimecres a la tarda per anar a dormir a Asin de Broto des d´on ens mourem aquest any. El lloc es diu “Casa Notario” i és molt bonic i està en una balconada molt panoràmica. Sopem tranquil.lament els cinc i, després de la tertulia, anem a dormir.

 

Avui dijous tot i que el dia no és molt bo perquè està molt núvol i a estones plovisqueja, anem a fer una caminada per la vall d´Añisclo la qual és d´una gran bellesa (a alguns ens venen records de fa molts anys quan vam passar-hi per pujar el Soum de Ramond, el Mont Perdut i el Cilindre de Marboré per baixar després per Pineta). Nosaltres, aquesta vegada, arribem fins al bonic  l´indret de La Ripereta des d´on ja es veu la Punta de Las Olas i tornem pel mateix lloc. Val la pena!.

A la tarda arriben el Paton, la Neus i el Josep Bolart i,  aprofitant que el dia és llarg i, sense mandra, pugen en bicicleta fins a l´ermita de San Mamés.

 

El divendres els BTTerans que ja haviem arribat, anem en cotxe fins al poble de Fiscal i comencem allà mateix una volta molt solitària, bonica i panoràmica. Pugem cap el poble de Bèrgua per una antiga carretera que ja està sense quitrà. Al poble hi ha només una casa que sembla habitada. De Bergua continuem fins el poble de Sasa abandonat i en un racó de món. Està tot en ruines però està situat en un lloc privilegiat des del qual  es veu bona part del massís del Mont Perdut, Peña Montañesa, etc.  Després de reposar i menjar una mica en aquest lloc acabem de donar la volta a la sierra Berroy i baixem al poble de Fiscal que és on tenim els cotxes.

 

El dissabte s´aixeca ja el dia molt núvol i plovent. Esmorzem bo i veient per la televisió els “San Fermines” i decidim anar amb els cotxes cap a la Vall de Bujaruelo però quan hi arribem es posa a ploure de valent, per la qual cosa anem a fer un café al bar del camping de Bujaruelo i, mentretant discutim que fem. Com que no para de ploure decidim tornar enrera i fer una costellada a la barbacoa que hi ha a la Casa Notario. Parem Torla per comprar tot el que ens ferà falta (carn de xai, botifarres, pà…) Ves per a on!. Quan estem comprant a Torla ja deixa de ploure i mig surt el sol!. Vaja!.

Les damiseles, en canvi, han anat al començament del cañon de Añisclo hi han fet el mateix recorregut que vàrem fer nosaltres el dijous per l´impressionant vall. També els plovia però sota dels arbres ho fèia menys i després ha parat.

Mentre couem la carn, el Miquel i el Vives que van arribar ahir a la nit,  pugen a San Mames també en bicicleta i la Carme Bonada i la Montse ho fan a peu.

Finalment, quan tot està apunt, fem una animada costellada al bonic i panoràmic exterior de la casa.

A la tarda, ja a prop de fer-se fosc, la majoria, pugem, a peu, a l´ermita de San Mamés la qual està situada també en un lloc ben panoràmic.  L´´ ermita està tancada però posant un euro en una bùstia s´encén un llum i, per una finestreta es pot veure un sant Crist de perfil molt antic.

 

El diumenge s´aixeca el dia ennovolat però sembla que ferà més bo.  Després d´esmorzar i, com cada dia, de veure els “San Fermines” per la televisió, anem amb els cotxes fins al poble de Nerin des del qual, per una llarga i panorámica pista, ens enfilem, de mica en mica, cap a la sierra de Las Cutas des de dalt de la qual tenim molt bons miradors cap a la vall d´Ordesa i el massís del Mont Perdut una mica tapat pels núvols per devallar després, també per indrets ben bonics, al poble de Buesa en el qual en un restaurant i a fora, dinem uns bons talls de carn de vaca. Per cert molt bona i ben cuinada. El Siqui s´ha sacrificat fent el transport del cotxe d´una banda a l´altre perquè els demés poguessim fer la travessa de Nerin Buesa en bicicleta. Ha estat un altre dia fantàstic!.

Les “senyores” han fet una excursió, a peu, super-interessant i molt maca. Han pujat pel fons de la Vall d´Ordesa fins a la Cola de Caballo i la tornada l´han fet  pel bonic i panoràmic camí de la senda de Pelay.

Alguns ja tornem el diumenge a la nit a casa per “obligacions laborals o…”

 

El dilluns, els que queden, fan una altra interessant ruta en bicicleta cap a una muntanya que tenim al davant de la casa, a mà dreta, tota plena de flor groga de la gatosa. Surten Broto i pugen fins al poble de Ayerbe de Broto per fer una volta per la sierra de Escartín tota groga de la flor de la gatosa. Una bona excursió per acomiadar-se d´aquests dies i d´aquests fantàstics indrets.

 

 Veure els “traks” que ens han passat els “kracs” que tenim en el grup dels BTTerans i els videos del nostre “càmeramen” i director Paton Ferrer.

 

Ciclistes: Andreu Martínez, Joan Callejón, Joan Pocurull, Josep Bolart, Juanma Fresnillo, Miquel Castellsagué, Paco Bolsa, Siqui Sánchez, Xavi Vives, Paton Ferrer, Pep Vargas, Carme Bonada, Montse Artiaga, Neus Bellavista i Joan Mundet.

Caminaires: Imma Causa, Iris Montagut, Lola, Lurdes Nadal, Montse Artiaga, Montse Jimenez, Olga Saló, Paulina Montes, Núria Lacasa i Victoria Santafé

 

        Joan Mundet Bellavista

Vídeo Ermita San Mamés

Vídeo Sierra de las Cutas

Vídeo Broto-Ayerbe

Vídeo Gastronomía Beteterans

Fotos

ruta dijous: Fiscal – Bergua – Sasa – Fiscal (Sobrarbe – Huesca)

 

 

 

Deixa un comentari