Aiguafreda-El Clascar-Puigraciós-Montmany

IMG_20171202_115052

Volta pels CINGLES DE BERTÍ: AIGUAFREDA-L´ABELLA-MARE DE DÉU DELS ANGELS-MIRADOR DE CAN TRES QUARTS-CAN TRES QUARTS-CAMÍ VORA EL CINGLE-LA TAULA DE PEDRA-EL CLASCAR-COLL D´EN TRIPETA-PUIGRACIÓS-MASIA D´ULLÀ i SANT PAU DE MONTMANY-CASTELL DELS MOROS-LA TRONA-SANT PERE DE VALLDENEU-L´ABELLA-AIGUAFREDA.

 

   Una volta no gaire lluny de casa i ben bonica i interessant. El Paton ja ens ha reservat taula per esmorzar a Aiguafreda en un restaurant del carrer principal en el qual hi esmorzem bé i ben calentets.(veure guia restaurants BTTerans del Paton). Quan acabem, descarreguem les bicis a les afores i comencem a pedalar seguint una pista amb les marques de la Matagalls-Montserrat i aviat ens fem passar el fred amb la forta pujada fins que arribem al mirador de Can Tres Quarts a dalt del primer graó de la cinglera. L´Andreu s´hi troba a un ex-alumne. La panoràmica és àmplia. Seguim, ara ja amb un pendent més suau però que segueix pujant fins que arribem a dalt i per un caminet ben arran de la cinglera bo i gaudint de fantàstiques vistes però, això sí,  anant molt en compte a no fotre-se-la i anar a parar cinglera avall. Anem recorrent el fil de la cinglera fins al Clascar una casa antiga domus esdevingut masia. L´edifici dels segles XV i XVI fou transformat a començament de segle en un Castell fantasiós amb elements arquitectònics de procedència diversa (segons tríptic P.R.C.33 editat pel Centre Excursionista Garriguenc). Fem una paradeta al Castell i demanem a uns excursionistes que ens facin una foto de “grupu” i continuem cap la volta cap al coll de can Tripeta, Puig-graciós, Montmany, parada a l´ermita de Valldeneu i acabar de baixar fins a Aiguafreda. Abans d´arribar a baix ja truquem al restaurant Pinós per anar-hi a dinar. Tot i que és molt gran el menjar és molt bo. Mengem bé i estem bé.  El Paco i el Xavi Vives són a la Manifestació Independentista i per la llibertat dels presos a Brussel·les.

 

(Josep-Lluís Ninou, Josep Bolart, Juanma Fresnillo, Paton Ferrer, Joan Callejón, Andreu Martínez, Miquel Castellsagué, Pep Vargas i Joan Mundet)

 

ruta wikiloc

video

fotos

Deixa un comentari