Castelldefels Gavà Parc Muntanyeta

La sortida del mes passat l´haviem de fer pels voltants de Palamós i després a fer una arrossada a la casa de la Neus Bellavista. Tot plegat hagués estat molt bé però la pluja, que ja anunciaven dies enrera i la que va fer el mateix dia, varen aconsellar que deixessim l´arrossada per un altre dia i finalment vàrem acabar esmorzant al bar i restaurant Vila de Granollers. Un lloc que obren a les 5h. del matí i a on, en aquelles hores, s´hi paren conductors d´autobusos, de camions d´escombraries, cotxes de mossos d´esquadra, de policies nacionals, de policies municipals, etc. etc. Més tard fan esmorzars i dinars generalment per gent treballadora..
Avui sí que fa bo i podrem fer la volta prevista. Primer busquem i trobem un lloc per esmorzar al mig d´un polígon industrial i, tot i algunes crítiques i les truites una mica cremades, al meu entendre hi estem força bé i ben atesos . És un lloc per traballadors com el Vila.
Quan hem acabat d´esmorzar, davant mateix del restaurant, descarreguem les bicicletes i seguidament comencem a pedalar pel poligon i en direcció al Castell de Castelldefels però quan hi arribem a sota trobem que no podem accedir-hi perquè estan tots els carrers que hi pugen tallats a causa d´unes obres. Fem alguna volteta més i continuem direcció a Gavà gairebé tota l´estona per carretera però per entremig i envoltats de bons i grans conreus de carxofes i d´altres hortalises. De mica en mica deixem el quitrà i fem ja més trams per pistes i corriols. Per sort encara queda algun lloc amb arbres, bosc i algun camp, al mig de tanta fàbrica. Finalment enfilem la pujada cap a l´ermita de Sant Ramon encimbellada a dalt de tot de la muntanya des d´on gaudim d´una gran i àmplia panoràmica sobre la costa, el delta del Llobregat i la serra de Collserola. L´ermita és de finals del segle XIX i està dedicada a Sant Ramon Nonat. També al costat hi ha un centre d´Interpretació amb plafonds explicatius sobre la geología, las botánica i la zoología i també una maqueta on es pot veure molt bé la muntanya de Sant Ramon, el riu Llobregat i el delta i la serra de Collserola. El vigilant ens fa una explicació en el Paco i a mi. Estem una bona estona a dalt i des d´allí, el Paton i el Josep-Lluís, per les xarxes, cerquen un lloc per anar a dinar. L´han trobat a Sant Boi però ens costa una mica a arribar-hi perquè, pel carrer que hem de passar hi ha un mercat i hem de fer unes quantes voltes. Cosa que és una mica complicada per la forgoneta gran del Joan Callejon i en la qual hi portem les bicicletes. Finalment podem aparcar a l´estació dels trens catalans i, anem, tot passejant fins al restaurant del qual no recordó el nom però això ho controla el Paton. Hi dinem bé i hi estem bé. Un dia fantàstic!.

(Josep-Lluís Ninou, Josep Bolart, Paton Ferrer, Joan Pocurull, Joan Callejón, Paco Bolsa, Siqui Sánchez, Xavi Vives, Pep Vargas i Joan Mundet)

Joan Mundet Bellavista

Powered by Wikiloc

Deixa un comentari