Bagà

TERRADES-BAGÀ-COLL DE LA BENA -CAL TASCONET-COLL DE LA BENA_COLL DE LA BAUMA-SANTUARI DEL GRESOLETESTRET DE MORANTA-ESTRET DE GRESOLET-CAL FERRER–GUARDIOLA DE BERGUEDÀ-TERRADES.

Avui començarem la volta al barri de Tarrades de Bagà després d´un bon esmorzar a Cal Ramon. El lloc ens l´ha recomant el Nil Vives, el fill del Xavi, que va sovint a Guardiola on hi té la nòvia. La volta que fem ell ja l´ha fet amb el Xavi. Després d´esmorzar i d´acordar, amb els amos de l´establiment, que vindrem a dinar encara que sigui tardet, sortim amb les bicis del davant mateix del restaurant en direcció a Bagà (Bocasis romana) per un camí ben bonic al costat del riu. Entrem al nucli antic del poble per un espectacular pont medieval i just allà el Josep-Lluís torna a trencar la patilla del canvi (li va passar el mateix en una sortida fa uns dies). Ès evident que no li van deixar ben col·locada.
Els “mecànics” intenten arreglar-ho. Fins i tot el Pep porta una patilla de recanvi, però no és de la mateixa mida i no serveix. Finalment s´evidència que no hi ha res a fer i el Ninou, lamentablement, avui ja ha acabat la volta i torna, com pot, fins a la furgoneta del Paco. Nosaltres, travessem el nucli antic del poble àssant per la plaça Major o Reial porticada i continuem ara, sempre en pujada per entre boscos, cap al coll de La Bena situat en un lloc ben panoràmic i bonic- Mentre esperem a la resta del grup, alguns ens apropem al barri de cases de més amunt de Gisclareny on hi ha la casa de Cal Tasconet on hi havia viscut, força anys, un amic nostre escalador de l´Agrupació Excursionista, que es diu Josep Jutglar. Quan tornem a agrupar-nos tots, seguim amunt fins el coll de la Balma, un altre balcó panoràmic que val la pena, per baixar seguidament cap el preciós indret del Santuari de Gresolet situat en un bucòlic racó de gran bellesa a sota mateix del massís del Pedraforca per un cantó i el del Cadí per l´altre. La volta que estem fent avui val realment espectacular perquè passa per llocs molt bonics i ferestegs pels quals no solem passar quan venim a fer muntanya al Pedraforca o al Cadí. Aviat i després una darrera remuntada comemcem a anar baixant, però sense deixar de fer pujadetes i baixadetes al costat del riu, fins que finalment arribem a Guardiola de Berguedà. Un trosset de carretera i, de seguida, ens desviem a la dreta per un camí ben bonic paral.lel fins que arribem al nucli de Terrades on ja ens hi espera el Josep-Lluís. Els de Cal Ramón són molt amables i ja ens tenen un bon dinar a punt… De fet som els ùnics que hi mengem a aquesta hora.
Una molt bonica, panorámica i interessantíssima volta. Potser la més dureta i complerta de la temporada.

(Josep-Lluís Ninou, Josep Bolart, Joan Pocurull, Paton Ferrer, Joan Callejón, Miquel Castellsagué, Paco Bolsa, Toni Arasa, Juanma Fresnillo, Siqui Sánchez, Andreu Martínez, Pep Vargas, Xavi Vives, Nil Vives i Joan Mundet).


Deixa un comentari