Collsuspina i Sant Cugat de Gavadons

Avui fa un dia força ventós i la primera fredorada de la Tardor. Aparquem al davant mateix del restaurant Cal Forner de Collsuspina on el Paton ja ha encarregat l´esmorzar i el dinar. Esmorzem molt bé i, aquesta vegada, la majoria no mengem entrepà de truita com les altres vegades, esmorzem de forquilla. Al sortir, quan vaig al lavabo, m´entrebanco amb un esglaó i faig una bona i espectacular aterrissada al davant de tota la gent que està esmorzant al menjador. Que hi farem!.
Sortim amb les bicis primer en pla com si anéssim en direcció a Castellcir per entre camps i boscos per pistes i corriols fins que girem a l´esquerra amb predomini de la baixada fins a creuar la carretera que puja al coll de La Pullosa, Collsuspina i Moià. Ara sí, pujada forta fins a de Sant Cugat de Gavadons esglèsia pre-romànica i romànica (S.XII) d´una sola nau i amb campanar d´espadanya. Està situada a prop del puig Estels i en un lloc ben panoràmic. Tot i que hi fa força vent, hi fem una paradeta per fer unes fotos i veure una mica l´esglèsia i els voltants. Al arribar a l´esglèsia el Siqui s´adona que ja hi havia estat per fer-hi unes fotos fa temps.
Ara ja, per camí enquitranat fem els quatre quilòmetres que ens falten fins a tancar al volta al bonic poble de Collsuspina on, després de canviar-nos, dinem a on ja hem esmorzat al matí. Tant el menjar com el servei i el tracte super-correctes però una mica massa relaxats i “passotes” amb les normatives d´aforament i de distàncies amb el tema del COVID-19.
La volta, el dinar i la companyia excel·lent. Una més al cove.

(Josep-Lluís Ninou, Andreu Martínez, Miquel Castellsagué, Joan Pocurull, Siqui Sánchez, Joan Callejón, Paton Ferrer i Joan Mundet).

Joan Mundet Bellavista

Deixa un comentari