Caldes de Montbui

Btt Caldes Montbui from Beteterans on Vimeo.

La sortida oficial de BTTrans mensual l´hem feta aquesta vegada per la zona de Caldes de Montbui, Guanta i el Puig de La Creu. Tot i que el dia dia ha estat força enboirat, la volta ha estat ben bonica, variada, panoràmica i ben interessant. Ens hem trobat tots ja a Caldes l´aparcament de la zona del poli-esportiu i una vegada fetes les salutaciuns oportunes i descarregades les bicis, hem començat a pedalar primer per un corriol i després per pista per passar, ben aviat, pel davant del Castell de Sentmenat i tot seguit, anar a menjar-nos l´entrepà que portem de casa a un bar del polígon industrial que coneix el Xavi Vives de quan hi ve per tema de “feina”. Una cerveseta i un café amb llet a fora per acompanyar l´entrepà i continuem la variada i pintoresca volta. La majoria conexiem ben poc tot aquest itinarari. Alguns hem caminat una mica per la zona del Farell, Sant Sebastià de Montmajor (vem passar-hi molt a prop sense arribar-hi), etc. però per la zona de Guanta i del Puig de La Creu la majoria no hi haviem estat mai. Durant la volta vàrem superar uns bons desnivells però les pujades eren força graduals i civilitzades. A la pujada al Puig de La Creu, un servidor, es va despistar en una cruïlla i en comptes d´agafar una pista que sortia del costat d´una casa que és per on es puja, no la vaig veure i vaig acabar pujant pel corriol ben dret que és el que agafa tothom que hi puja caminant, per la qual cosa vaig haver d´anar a peu tota l´estona arrossegant, com podía, la bici. Vaig sortir finalment a una font i a una pista a pocs metres del cim del Puig de La Creu ben bé per l´altre cantó per on pujaven els companys. Finalment ens reagrupem al cim dalt del qual hi ha un Castell i una ermita románica. El recinte però, està tancat. La panorámica, des d´aquí dalt, tot i que el dia és força ennovulat, és ben àmplia i explendida (Castellar del Vallès, el Farell, Gallifa…). És un de la llista dels 100 cims emblemàtics de Catalunya que ha fet la Federació d´Entitats Excursionistes de Catalunya. Una estoneta a dalt per descansar i ganyipar una mica i baixem un tros per la pista per la qual la colla ja ha pujat i, un xic més avall, ens decantem a la dreta per anar tancant la volta i anar-nos acostant, sense arribar-hi, a Sant Sebastià de Montamajor i seguir després cap sota del Puig del Vent del Farell i acabar de baixar a Caldes per la riera (trams a peu) i l´antiga pedrera de llombardes de la qual es va nodrir Barcelona per adoquinar els seus carrers fa molts anys.
Avui haviem de dinar al restaurant del Remei (el Paton ho havia encarregat i tot!) però resulta que tenen un cas de Covid per la qual cosa el restaurant està tancat. Finalment hem acabat dinant a Ca la Rosa (veure ressenya Paton). El menjador és poc ventilat però el menjar força està força ben cuinat. Abans, per esperar que ens toqués entrar a dinar, hem anat, uns metres carrer amunt, a la terrassa del bar “Els Maños” a fer un vermoutet.
Un dia excel.lent en tots els aspectes.

(Josep-Lluís Ninou, Paco Bolsa, Andreu Martínez, Juanma Fresnillo, Maure Luís, Paton Ferrer, Toni Arasa, Joan Callejon, Joan Pocurull, Miquel Castellsagué, Carles Castellsagué, Siqui Sánchez, Xavi Vives, Nil Vives, Esteve Cortés, i Joan Mundet).

Joan Mundet Bellavista

Powered by Wikiloc

Deixa un comentari