Canyamars

Avui, com cada mes de setembre, hem de trobar-nos per confeccionar el calendari de sortides d´enguany i abans però, també com sempre, cal pedalar una mica. Ens trobem a Cardedeu a casa de l´Andreu i, com a von coneixedor de la zona que és, fem una volta sortint de casa seva mateix, primer per entre camps i una mica de bosquet fins al polígon de Llinars.  Creuem el riu Mogent i ens enfilem cap a l´ermita de Santa Maria d´Alcoll i tot seguit cap al coll del Collet a la carretera que va de Cardedeu a Dosrius. Baixem un trosset per la carretera però, ben aviat, ens fiquem per un corriol que ens permet arribar a Dosrius per un camí ben bonic pel mig del bosc.En principi estava previst anar a Canyamars on tenim encarregat l´esmorzar per un camí a través d´un bosc molt ben cuidat i que, mentre vas pujant, vas trobant  diverses  escultures d´un artista. El camí s´enfila força fins a  Can Bruguera i després baixa cap a Canyamars però un motí encapçalat pel Xavi Vives a l´entrada de Dosrius, fa que que els plans inicials es canviin una mica i arribem  a Canyamars per un camí més directe. Ja a Canyamars, ens instal.lem a la terrassa de “Cal Victor” per esmorzar i fer el calendari de l´any. Be!. Més ben dit. Votar entre les propostes que ja porten fetes el President i alguns dels seus col.laboradors tal com es fa a les democràcies orgàniques. Després de l´animat esmorzar i de les votacions a mà alçada, continuem la volta cap al pou de glaç de Canyamars. Per cert ben espectacular! i ens anem enfilant mica en mica per entre bosc pel costat del torrent de Rupit fins que arribem a la Creu de Rupit. Un coll en el qual hi ha una cruilla des de la que es pot anat a la dreta cap a Mataró, al davant cap a Arenys i a la dreta, que és cap a on anem nosaltres tot seguint pujant fins a una cruïlla ben a prop del Santuari del Corredor. Nosaltres, deixem el Santuari a l´esquerra i baixem cap al Trui,  una casa ben maca amb una era ben conservada,  situada en un indret espectacular per seguir, tot avall, fins a l´esglèsia de Vilalba Sasserra, Llinars i finalment a Cardedeu on volem anar a fer el vermut a la terrassa de la fàbrica de cerveses Sant Jordi però avui és tancat i l´acabem fent al restaurant-llibreria Pla de La Calma. Dinar, cada un a casa seva,Tot plegat perfecte.
(Josep-Lluís Ninou, Josep Bolart, Paco Bolsa, Xavier Vives, Paton Ferrer, Pep Vargas, Maure Luís, Andreu Martínez, Joan Callejón, Joan Pocurull, Carme Bonada i Joan Mundet).
   Joan Mundet Bellavista

Deixa un comentari