Bages: St Joan Vilatorrada Rajadell

 11 de desembre de 2021

Aquest mes fem la sortida de bicicleta de muntanya cap a la Catalunya interior i concretament a la comarca del Bages. Ens trobem, com sempre, a l´aparcament del Carrefour de Granollers per omplir cotxes i carregar les bicicletes a la furgonetga del Joan Callejón.

Avui també ve el Miquel Castellsagué que acaba d´arribar, amb la Victòria, d´un fantàstic viatge, de tres mesos i escaig, a Sardenya, Sicília i Albània amb una autocaravana. Una vegada totes les salutacions fetes i les bicicletes carregades sortim en direcció a Sant Joan de Vilatorrada i pocs quilòmetres abans d´arribar-hi, ens desviem per una pista enquitranada fins al Santuari de la Nostra Senyora de Joncadella situat dalt d´un petit turonet en el bell mig d´una explanada ben d´escampada on hi ha un peculiar restaurant en el qual el Paton ha encarregat l´esmorzar per avui Ens col.loquen en un menjador per nosaltres sols i en el qual hi estem molt bé i relaxats…però clar… caldrà fer la pedalada que tenim prevista i el dia és magnífic. Va!. Vinga! cap els cotxes!. Acabem d´arribar a Sant Joan i anem a aparcar a la zona esportiva. Com sempre, descarreguem les bicicletes i, tot seguit, comencem a pedalar. Ben aviat comencem una bona i llargueta pujada per una zona boscosa fins que assolim el Plans de Santa Marta per dalt dels quals anem una bona estoneta amb bones vistes cap a Montserrat, etc. i per entre conreus i bosc. Seguim pujant cap a Collbaix, La Torre i Fals per baixar cap a Rajadell i després pujadetes (la darrera també Déu n´hi do!) i baixadetes per corriolets bonics i ciclables per entre el bosc. Una paradeta per menjar un plàten i resposar una mica en el curiós raconet de la font de La Girada i acabem de tancar la volta a Sant Joan de Vilatorrada. Com sempre, carreguem les bicis a la furgo i després de canviar-nos de roba a dinar al restaurant ¿?. Bon dinar, bona i animada sobretaula i quan sortim del restaurant ja és fosc i des de la porta mateix, podem contemplar, a l´esquerra de la lluna creixent, els planetes Júpiter, Saturn i Venus tal com havien comentat els del Temps de TV3 ahir vespre. Després, cap a casa falta gent.
Una sortida més al sac i com diu el Calle: “una altra sortida que tenim al sac” i “que bé que ens ho hem passat”.

Hem participat a la sortida: Josep Bolart, Joan Pocurull, Juanma Fresnillo, Paco Bolsa, Xavi Vives, Miquel Castellsagué, Carles Castellsagué, Joan Callejón, Andreu Martínez, Siqui Sánchez, Maure Luís, Paton Ferrer, Carme Bonada, Neus Ballús i Joan Mundet.
​ Joan Mundet Bellavista

Deixa un comentari