Sant Mateu Montnegre

MAS VINYALS-SANT MATEU DE MONTNEGRE-ELS METGES-SANT MATEU DE MONTNEGRE-CAN VINYALS.

Fa fred però el dia promet ser d´aquells d´hivern, de cel blau i net, tan bons i agradables. Després de carregar les bicis anem fins a Riudarenes a esmorzar a un restaurant que ha buscat el Patón que es diu “Les Oliveres”. Bon tracte i molt bé. Abans de marxar ja els hi encarreguem el dinar per quan tornem de fer la volta. Amb els cotxes, acabem d´arribar al punt de sortida per una carretera estreta per entre bosc de sureres, fins a una cruïlla que posa Sant Mateu de Montnegre a un quilòmetre. Allà mateix deixem els cotxes en els raconets que trobem i ja amb les bicicletes, baixem cap a Sant Mateu de Montnegre situat en un racó ben bonic. Gairebé tota la ruta transcorre per entre boscos d´alzines sureres i alguns conreus, sempre per bones pistes i pujades i baixades força moderades en general, també passem per l´ermita dels SantsMetges. No sé si només m´ho ha semblat a mi però, en general, crec que s´ha portat un bon ritmet, això si, fent les parades tranquil.les, preceptives i habituals per reposar, esperar als companys i visitar les ermites. També hi vàrem gaudir d´una didàctica classe de patinatge sobre gel, aprofitant que travessaven una riera ben glaçada, a càrrec del company i llicenciat en INEF Paton Ferrer. El Siqui va ser però, qui més lluny feia patinar les pedres i els trossos de gel.La volta ha estat d´allò més interessant i bonica durant la qual hem conegut més raconets de Catalunya. A peu o en bici és quan més bé es veuen els llocs i es coneixen.  Carreguem les bicis als cotxes, ens canviem de roba i tornem al restaurant Les Oliveres a dinar. També molt correcte i molt bo el dinar i com diu sempre el Joan Callejón:  aquesta volta no ens la treu ningú.

Deixa un comentari